icon-beweging

♥♥♥

Nieuws!

Op 29 november start de cursus “De jonge hond”

 

13244684_999173626827260_157115937223726749_n

aanmelden of informatie over nieuwe data:

myriam@wenonah.nl

♥♥♥

De cursus “de jonge hond” is het vervolg op de puppylessen.

Tijdens deze cursus bouwen we de oefeningen van de puppylessen verder uit en voeg ik een aantal nieuwe oefeningen toe. In de praktijklessen bezoeken we verschillende locaties die qua “prikkelniveau” zijn afgestemd op de groep. Ook tijdens deze cursus staan “ontdekken”, “nieuwsgierigheid”, “gebruik van de zintuigen” en “mentale en lichamelijke stimulatie” centraal en bouw ik “wandelen zonder trekken” verder uit. In het programma is veel tijd voor een goede socialisatie van de jonge hond en er is veel aandacht voor de individuele hond, zijn leefomgeving en zijn persoonlijk stress- en leerniveau. Teveel stress, teveel druk en te hoge verwachtingen belemmeren het leerproces en maken de hond onzeker.
Hij moet succesjes kunnen boeken: dat is goed voor zijn zelfvertrouwen.

Verdere uitwerking gedrag en lichaamstaal
Tijdens de cursus ga ik nog dieper in op het verkrijgen van inzicht in het gedrag van je hond en zijn lichaamstaal. Je zult zien, zodra je je hond echt kunt “lezen”, dat de opvoeding alleen maar leuker wordt!

 

Cursus jonge hond bij hondengedragscentrum Calming Signs

Puberteit
Je hond komt, net als een kind, in de puberteit met alle, hierbij behorende en soms hoofdbrekende, gedragskenmerken. Gedurende deze periode krabt menig hondeneigenaar zich wel eens achter de oren en vraagt zich af of dit gedrag nu echt normaal is. Ja, dat is het!
Helaas komen honden in de leeftijd van 7 maanden tot gemiddeld 2 jaar nogal eens in een asiel terecht omdat hun gedrag ten onrechte als “dominant” of “onhandelbaar” wordt betiteld. Ik help je om inzicht te krijgen in het gedrag van je hond en reik je handvatten aan om je hond, juist in deze zo belangrijke en kwetsbare periode, goed te begeleiden.

 20141018_101853

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angstfasen
In de eerste 15 maanden van zijn leven, maakt een pup of jonge hond een aantal fases door, waarin hij wat angstig is. Uiteraard houd ik in mijn cursussen rekening met deze zgn. “angstfasen”.

De angstfasen van de pup

angsfasen van de pup 2

 

  Hondvriendelijk
  Ik train louter en alleen op een positieve, stimulerende en hondvriendelijke manier.

  Daarom werk ik met tuigjes en lange, vaste wandellijnen (3 meter). Slipkettingen, halty’s en andere dwangmiddelen zijn binnen mijn hondenschool niet toegestaan. Deze middelen maken de hond bang en stimuleren en activeren ongewenst gedrag en onzekerheid. Uit veel onderzoek blijkt bovendien dat bijvoorbeeld de slipketting en zelfs een gewone nekhalsband, onherstelbare schade aan strottenhoofd, zenuwbanen, nek, ruggenwervels, schildklier, etc. kan veroorzaken. Een ander probleem is dat halty’s, gentleleaders en muilkorven de hond belemmert in het gebruik van zijn signalen (lichaamstaal) waardoor andere honden zijn communicatiepogingen niet meer begrijpen.
  Dit kan leiden tot ernstige conflicten.
  Het is ook is het niet toegestaan om met een uitrollijn, de zgn. Flexi-Lijn, naar de les of training te komen. Deze lijnen zijn uitermate gevaarlijk, kunnen fikse snij- en brandwonden veroorzaken, zowel bij de hond als bij de mens, én deze lijnen stimuleren het “trekken aan de lijn”.

  Ik adviseer je graag bij de aanschaf  van een goed passend tuig en bijpassende vaste (3 meter)lijn.

  “Wenonah hondenschool” werkt niet met examens omdat mijn cursussen niet gebaseerd zijn op presteren. Je hond kan niet zakken! We evalueren wel regelmatig de voortgang en aan het eind van elke cursus ontvang je een certificaat.

  Na de cursus “de jonge hond” kan je doorstromen naar de volwassen hond  of een van de overige cursussen.

  Wenonah ©