De cursus “de volwassen hond” is het vervolg op “de jonge hond” maar je kan deze ook als een op zichzelf staande cursus volgen.

Herhalen en conditioneren
Tijdens deze cursus bouwen we de oefeningen van de cursus “de jonge hond” verder uit, herhalen ze  en conditioneren deze verder. De cursus staat in het teken van stabilisatie voor die cursisten die het prettig vinden om nog wat langer begeleid te worden. Wederom staan “ontdekken”, “nieuwsgierigheid”, “gebruik van de zintuigen” en “mentale en lichamelijke stimulatie” centraal en het “wandelen zonder trekken” kan, indien nodig, een belangrijk onderdeel van de cursus zijn. De cursus bestaat uit 5 lessen op verschillende locaties.

DSC00616 nieuw

Herplaatsers
De cursus is tevens bedoeld voor mensen die een hond hebben overgenomen van een vorige eigenaar, een herplaatser of wellicht een hond uit het buitenland of asiel hebben geadopteerd en willen werken aan een goede relatie op basis van wederzijds respect en vertrouwen. We kijken samen naar het verleden van de hond en naar de huidige thuissituatie. Op basis van deze factoren stel ik, met behulp van het “analysemodel Wenonah”, een passend programma samen.

P1080039

  Hondvriendelijk
  Ik train louter en alleen op een positieve, stimulerende en hondvriendelijke manier.

  Daarom werk ik met tuigjes en lange, vaste wandellijnen (3 meter). (link toevoegen) Slipkettingen, halty’s en andere dwangmiddelen zijn binnen mijn hondenschool niet toegestaan. Deze middelen maken de hond bang en stimuleren en activeren ongewenst gedrag en onzekerheid. Uit veel onderzoek blijkt bovendien dat bijvoorbeeld de slipketting en zelfs een gewone nekhalsband, onherstelbare schade aan strottenhoofd, zenuwbanen, nek, ruggenwervels, schildklier, etc. kan veroorzaken. Een ander probleem is dat halty’s, gentleleaders en muilkorven de hond belemmert in het gebruik van zijn signalen (lichaamstaal) waardoor andere honden zijn communicatiepogingen niet meer begrijpen. Dit kan leiden tot ernstige conflicten.
  Het is ook is het niet toegestaan om met een uitrollijn, de zgn. Flexi-Lijn, naar de les of training te komen. Deze lijnen zijn uitermate gevaarlijk, kunnen fikse snij- en brandwonden veroorzaken, zowel bij de hond als bij de mens, én deze lijnen stimuleren het “trekken aan de lijn”.

  Ik adviseer je graag bij de aanschaf  van een goed passend tuig en bijpassende vaste (3 meter)lijn.

  “Wenonah hondenschool” werkt niet met examens omdat mijn cursussen niet gebaseerd zijn op presteren. Je hond kan niet zakken! We evalueren wel regelmatig de voortgang en aan het eind van elke cursus ontvang je een certificaat.

  Na de cursus “de volwassen” kan je doorstromen naar een van de overige cursussen.

  Wenonah ©