icon-beweging

Nieuws!!

In het najaar van 2020 en winter van 2020-2021 starten weer verschillende sociale wandelgroepen bij Wenonah hondenschool.

aanmelden of meer informatie:

myriam@wenonah.nl

 

♥♥♥

Wat is een sociale wandeling?
Een sociale wandeling is wandelen in een klein groepje onder begeleiding van een gedragsdeskundige.

Keuzes
Tijdens de sociale wandeling is er (evenals bij al mijn andere cursussen) voldoende tijd en ruimte voor individuele begeleiding. Zowel de sociale vaardigheden van je hond naar andere honden als ook naar mensen verbeteren we. Tijdens de wandelingen doen we oefeningen in een natuurlijke omgeving. De honden wandelen op gepaste afstand en zij bepalen zelf welke afstand zij prettig vinden. Door je hond de keuze te geven went hij op een positieve manier aan de aanwezigheid van andere honden zonder dat hem dit wordt “opgedrongen”. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een gehoorzaamheidscursus bij een traditionele hondenschool waar vaak onder tijdsdruk teveel honden tegelijk, dicht op elkaar, teveel oefeningen moeten leren. Honden handelen van nature conflict vermijdend maar op het moment dat ze gedwongen worden in een situatie waarin ze geen ruimte of keuze hebben, gaan ze een conflict niet uit de weg. Dit levert stress op.

20150718_105736_resized

Jacquie en Igor, samen aan de wandel met mijn eigen Larah

werkwijze_icon

 

 

 

 

Voordelen en inhoud van een sociale wandeling:

 • Werken aan de sociale vaardigheden van je hond
 • Werken aan sociale interactie tussen verschillende honden
 • Versterken van de mens-hond relatie
 • Confrontaties met praktijksituaties zonder deze situaties bewust op te zoeken of uit te lokken
 • Versterken van zelfvertrouwen van je hond
 • Oefeningen aanleren in de praktijk
 • Oefenen met speur- en snuffelwerk en natuurlijke behendigheid
 • Vergroten kennis van de lichaamstaal van je hond (kalmerende signalen, stress signalen, etc.)
 • Tijd voor individuele vragen
 • Wandelen op verschillende locaties waardoor je hond went aan diverse situaties
 • Honden met (beperkt) afwijkend gedrag zijn welkom (indien het gedrag problematisch is, is het zinvol om eerst individueel aan de slag te gaan)

20150812_163922   11200873_1180699935277998_5651709328384981571_n

Hedy en Bor

 

  Voor wie?
  De cursus is geschikt voor iedereen die de “puppylessen” en/of de cursus “de jonge hond” of “de volwassen hond” heeft gevolgd maar ook voor nieuwkomers die graag onder begeleiding met hun hond willen wandelen. De wandelingen zijn niet alleen leerzaam maar ook erg gezellig!

  Tijdens de wandeling dient je hond een tuigje te dragen in combinatie met een lange (3 meter) lijn.

  10703503_985714314776562_2933469733529538949_n

  Hondvriendelijk
  Ik train louter en alleen op een positieve, stimulerende en hondvriendelijke manier.

  Daarom werk ik met tuigjes en lange, vaste wandellijnen (3 meter). Slipkettingen, halty’s en andere dwangmiddelen zijn binnen mijn hondenschool niet toegestaan. Deze middelen maken de hond bang en stimuleren en activeren ongewenst gedrag en onzekerheid. Uit veel onderzoek blijkt bovendien dat bijvoorbeeld de slipketting en zelfs een gewone nekhalsband, onherstelbare schade aan strottenhoofd, zenuwbanen, nek, ruggenwervels, schildklier, etc. kan veroorzaken. Een ander probleem is dat halty’s, gentleleaders en muilkorven de hond belemmert in het gebruik van zijn signalen (lichaamstaal) waardoor andere honden zijn communicatiepogingen niet meer begrijpen. Dit kan leiden tot ernstige conflicten.
  Het is ook is het niet toegestaan om met een uitrollijn, de zgn. Flexi-Lijn, naar de les of training te komen. Deze lijnen zijn uitermate gevaarlijk, kunnen fikse snij- en brandwonden veroorzaken, zowel bij de hond als bij de mens, én deze lijnen stimuleren het “trekken aan de lijn”.

  Ik adviseer je graag bij de aanschaf  van een goed passend tuig en bijpassende vaste (3 meter)lijn.

   “Wenonah hondenschool” werkt niet met examens omdat mijn cursussen niet gebaseerd zijn op presteren. Je hond kan niet zakken! We evalueren wel regelmatig de voortgang en aan het eind van elke cursus ontvang je een certificaat.

  Wenonah ©