Natalya Verhoeven

Ik ben Natalya Verhoeven, 28 jaar, en sinds de dag dat ik in Nederland kwam al gek op dieren. Mijn ouders hebben altijd verschillende dieren gehad, zoals paarden, koeien, geiten en katten. Omdat ik tussen de dieren ben opgegroeid, ben ik vanzelfsprekend een enorme dierenvriend maar honden zijn toch wel mijn favoriet én sinds een aantal jaren ook mijn werk.

Ik woon samen met mijn vriend Frank, onze zoon Jayden, die bijna één jaar oud is, en onze 3 andere liefdes: Mini, Tweety & Nando. Mini en Tweety (kruising Husky met Tervuerense Herder) zijn 2 zusjes van bijna 11 jaar oud en onze jongste boef Nando van bijna 3 jaar, is een Tsjechoslowaakse Wolfhond.

                    

Ik heb van jongs af aan geleerd dat je respect moet hebben voor dieren en hun natuurlijk gedrag. Geef je dit respect en vertrouwen, dan krijg je het ook terug. Onze honden zijn altijd volwaardige gezinsleden geweest en ik zie ze dan ook als mijn “kinderen”. Ze worden niet anders behandeld dan onze zoon ergo, ik behandel hen zoals ik zelf behandeld zou willen worden. We leven samen als één gezin!

Een aantal jaren geleden heb ik de mogelijkheid gekregen om met honden te gaan werken. Hiervoor heb ik verschillende gedragsopleidingen gedaan waaronder de TR IDTE van Turid Rugaas. Centraal in deze opleiding(en) stond het leren herkennen en begrijpen van het gedrag van je hond en het leren lezen van hun “taal”. En dat is wat ik andere mensen wil laten zien en meegeven: je hoeft niet met commando’s de baas te zijn over je hond. Juist door het begrijpen van je hond en met elkaar te communiceren, bereik je veel meer!

Ik ken Myriam nu een aantal jaar en we delen de passie voor het werken en leven met honden. Ik ben Myriam erg dankbaar voor de samenwerking binnen Wenonah. Samen willen wij aan nog meer mensen onze passie voor het gedrag en welzijn van honden doorgeven!