Ervaringen van klanten:

  • Wij kregen onze Morrison ( Golden Retriever) op 11 augustus 2017, en zijn toen op zoek gegaan waren naar een goede puppycursus.
   Op een gegeven moment kwam ik op facebook Myriam (Wenonah) tegen. De manier van lesgeven zoals zij die op haar website beschreef sprak ons meteen aan.
   Met onze vorige hond hebben we namelijk een “normale puppycursus” gevolgd, maar hebben hier geen goede ervaring mee gehad. Op 1 oktober 2017 zijn we gestart met de puppycursus.
   Wat heel fijn is dat Myriam werkt met een groep van maximaal 4 honden. Hierdoor heeft Myriam alle tijd om je te leren te luisteren naar het gedrag van je hond en waarom je hond bepaald gedrag vertoont en hoe je hierop moet reageren. Aansluitend op de puppycursus hebben we de jonge honden cursus gevolgd en hebben we hetgeen in de puppycursus aan bod is gekomen verder geoefend. Inmiddels zijn we bezig met de sociale wandelingen.Op de manier waarop Myriam met de honden bezig kun je zien dat het haar passie is.
   Verder heeft ze ons ook geadviseerd in het kiezen van goed en verantwoord voer en snacks voor de hond.Iedereen die op zoek is naar een goede hondencursus en de hond niet alleen maar commando’s wil leren, maar meer te weten wil komen over lichaamstaal en gedrag van de hond is bij Wenonah aan het juiste adres.
   Al met al een echte aanrader!!! Bedankt voor alles wat je ons hebt geleerd.

   Groetjes
   Angelique en een pootje van Morrison

   Morrison

   Morrison

  • Myriam, in januari zijn we bij jou begonnen met gedragsbegeleiding. Onze geadopteerde Bengo kon niet met andere honden en hoewel we al 14 maanden van alles geprobeerd hadden, was de situatie nog niet verbeterd. Na een gedegen intake zijn we aan de slag gegaan en jouw Larah was de eerste hond waar Bengo mee heeft gewandeld. Onze buurhonden, een hond van een vriendin en jouw Vlinder volgden. Soms zetten we kleine stapjes; soms zijn het ook grote stappen zoals buurhond Teun die al direct na de kennismaking bij ons op bezoek kon komen, helemaal zonder geblaf of gegrom. We zijn je dankbaar omdat je ons laat zien hoe we met Bengo’s gedrag om moeten gaan en we zijn Larah dankbaar omdat zij ons heeft laten zien dat Bengo wel met andere honden om kan gaan maar dat het ontmoeten van andere honden spannend voor hem is. Niet alleen buitenshuis zijn dingen veranderd maar ook binnenshuis waardoor Bengo al een stuk relaxter is geworden. We zijn er nog lang niet maar we zijn in elk geval op de goede weg. En niet alleen Bengo moet leren maar wij ook. We hopen dat de sociale wandelingen ons weer een stuk verder gaan brengen.
   Dankjewel!
   Hans, Ank en Bengo

   Bengo

   Bengo

  • Ik heb jouw (puppy)lessen als heel leerzaam en nuttig ervaren.
   De natuurlijke manier heeft mij altijd aangesproken.
   De ruimte die er letterlijk en figuurlijk is tijdens de les, is voor mij en voor Woody heel goed geweest. Niet het “massa-gedoe”.
   Je legt heel goed uit hoe een hond reageert en waarom.
   Het is niet een cursus van alleen dingen doen maar er ook over nadenken waarom het zo gaat en waarom je het zo gaat doen met je hond.
   Daardoor ben ik zelf meer gaan opletten op Woody’s lichaamstaal en ook op de lichaamstaal van andere honden.
   Hierdoor krijgen we nog een betere band met Woody.
   Ik vind het heel belangrijk dat je ook tijd hebt voor vragen na de les.
   Complimentje voor jou.
   Max

   Woody, Podenco

   Woody, Podenco

  • Myriam, ik wilde nog even zeggen dat ik bewondering heb voor hoe je met mens en hond bent omgegaan tijdens de sociale wandelingen ….Dus bij deze: wat doe je het goed! Je hebt geduld, vertrouwen in de hondjes en vooral vertrouwen in je eigen inschattingsvermogen en kunnen. Super leuk om te zien…. En gisteren was echt een topdag voor mij. Zoveel geleerd en genoten van het probleemoplossend vermogen van Bor en Khai…. Ze hadden even iets “uit te praten” maar ik had er de hele tijd vertrouwen in dat het goed kwam. Ik wist dat ze even fel zouden doen tegen elkaar maar het is goed gekomen. Dank je wel. Hier borduren we op voort. Ik kijk uit naar de volgende wandeling van twee nieuwe vriendjes in wording…
   Hedy

   12985536_1085770664795254_6420132314586452324_n

   Sara en Bor

  • Gedragsbegeleiding met Saartje, puppylessen met Roosje en sociale wandelingen:
   Wij willen je bedanken voor de goede begeleiding van de sociale omgang van Saartje met andere honden.
   Dit heeft dus echt geholpen.
   Ook de puppycursus met Roosje begint zijn vruchten af te werpen. Tevens hebben we leuke en leerzame wandelingen gehad met jouw honden en die twee van ons.
   Nogmaals bedankt, José en Klaus

   Roosje certificaat nieuw

   Roosje, Tibetaanse Terriër

  • Puppylessen met Duppes: het was leuk klein groepje en we hebben duidelijk geleerd naar de taal van de hond te handelen.
   Het is heel anders dan een “normale puppy cursus”.  Je leert hier beter te communiceren met je hond en snapt hem beter en hij jou. De sfeer was leuk en relaxt,  geen spanning. De honden konden heerlijk zich zelf zijn en dat merkte je ook. Ze waren minder gestrest. Ik zal andere mensen dit zeker ook aanraden om te doen.
   Groetjes, Vivian

   Duppes

   Duppes, Boerboel

  • Myriam, graag wil ik je nog danken voor de prima begeleiding. Gino kan soms nog wel onzeker en onrustig zijn maar in verhouding zijn er enorme goede stappen gezet. En…sinds onze eerste wandeling: hondensnoepjes zitten nu ook in mijn zak. Op sommige stukken laat ik hem los tijdens het wandelen. Het gaat echt steeds beter. Stapje voor stapje. Hij vertoont minder uitbundig gedrag en heeft zich inmiddels ook aan onze woonomgeving gewend. Op de telefoon reageert hij nauwelijks (hebben ook een ander belgeluid). Verder is hij veel rustiger geworden t.a.v. vrachtwagens of ander verkeer. Het is in ieder geval geen probleem meer.
   Nogmaals hartstikke bedankt voor je betrokkenheid , de goede adviezen en je goede begeleiding. Je uitleg was helder en direct toe te passen.
   Hartelijke groet Marlies

   Gino

   Gino

  • Hey Myriam,
   We zijn zo blij dat jij op ons pad kwam om ons te begeleiden met Khai.
   Super dat jij je van te voren ook verdiept hebt in het ras de Thai Bangkaew Dog. Er is nog niet veel over het ras te vinden maar wat er te vinden is, heb jij doorgenomen. De klik was er tussen jou, Khai, Larah (jouw hulphond) en ons.
   Ook de groepswandelingen ervaart Khai als prettig en daardoor wij ook.
   Heel erg bedankt.
   Groetjes Stan en Marie-José en een dikke knuffel van Khai

   12819270_946499468761343_2003470183348170914_o (2)

   Khai, Thai Bangkaew Dog

  IMG_9486

  Wenonah ©